haridusprogramm koolidele

Sel aastal ootame Matsalu Loodusfilmide Festivali (MAFFi) linastustele õpilasi igas vanuses, algkoolist abiturientideni. Osavõtu lihtsamaks planeerimiseks oleme paigutanud alg- ja põhikoolile sobivad filmid ja töötoad kolmapäevale ning vanematele õpilastele sobivad tegevused neljapäevale.

Nooremaid ootavad sel aastal armsad ja põnevad oravad filmis “Paras pähkel – lugusid oravamaailmast” ning bioloogiatunnist tuttavad niidukooslused filmis “Niidud – kadunud paradiis”. Lisaks filmidele ootavad lapsi loomingulisust ja tähelepanuvõimet arendavad töötoad.

Gümnaasiumiealistele noortele ja "üheksandikele" suunatud programm keskendub kliimamuutustele, mis uue põlvkonna tulevikku tumedaks ähvardab toonida. Noortest ja kliimaaktivismist jutustav film “Greta põlvkond” tutvustab noori naisi üle maailma, kes on otsustanud asja enda kätte võtta ning nõuda poliitikutelt ja suurkorporatsioonidelt muutuseid. Filmile järgneb diskussioon kliimaaktivist Triine Kosega, kes on korraldanud kliimastreike Pärnus. Lisaks filmile ja arutelule on igal noorel võimalik osa võtta ka kahest kliimamuutuste teemalisest aktiivsest töötoast. 

Linastuste ja töötubade ajakava ja täpsema info leiate siin lingil asuvast dokumendist.

Palume oma õpilasgrupp registreerida aadressil http://bit.ly/MAFF-haridusprogramm-2020

Küsimuste või probleemide korral pöörduge laste ja noorte tegevuste koordinaatori poole aadressil marisaltmann@gmail.com

MAFFi haridusprogrammi sisu ja õpiväljundid on kooli õppekavaga kooskõlas ning lõimivad omavahel loodusharidust ja kliimaprobleemide temaatikat, elamuspedagoogikat ning üldpädevuste arendamist.


Haridustegevused Matsalu Loodusfilmide Festivalil.

Toetajad

Lihula Gümnaasium · Lihula Raamatukogu · Lääneranna Noortekeskus