Erilinastus! Meditatiivne rännak koos Kersti Uiboga

Toimumiskoht: Lihula Kultuurikeskuse teatrisaal

Toimumisaeg: 19.09 kell 10:00

MAFFi filmiprogrammis linastub tänavuse festivali žüriiliikme ja režissööri Kersti Uibo film-mõtisklust “Emakivi“.

Kersti kutsumuseks on rändamine nii kodust kaugele kui inimhinge sügavustesse. Tema autorifilmid on võitnud auhindu suurtel ja väikestel rahvusvahelistel dokumentaalfilmide festivalidel. Ta on õpetanud filmitegemist Inglismaal, Saksamaal, Indias, New Yorgis ja Tallinna BFMi autoridoki osakonnas. Kersti teekond Metsapoole kodukülast Eesti-Läti piiri ääres viis tüdruku Tallinnasse keskkooli, sealt edasi võõrkeelte instituuti Moskvas, hiljem Londoni Ülikooli ajaloo teaduskonda ja 34-aastaselt kahe lapse emana National Film and Television Schooli Herb Di Gioia dokirežii klassi. Kuid suurimateks õpetajateks peab Kersti siiski loodust ja merd, sest nad on pidevas muutumises ja õpetavad inimest esimesest hingetõmbest viimaseni. 

“Lainekohinat kuulsin emaüsas. Merd ennast nägin ammu enne esimeste sammude tegemist. Kodurannast leidsin eest iidse ränduri, kellega mängimiseks polnud sõnu vajagi. Ilu ja kõiksuse väest sündiski see film-mõtisklus.“, ütleb Kersti oma filmi “Emakivi“ tutvustuses.

Lühifilm “Emakivi“ linastub laupäeval, 19. septembril algusega kell 10 Lihula Kultuurikeskuse teatrisaalis. Kohal on režissöör Kersti Uibo.

Toetajad

Lihula Gümnaasium · Lihula Raamatukogu · Lääneranna Noortekeskus