MAFFi filmiprogrammis linastub tänavuse festivali žüriiliikme ja režissööri Kersti Uibo film-mõtisklust “Emakivi“. Kersti kutsumuseks on rändamine nii kodust kaugele kui inimhinge sügavustesse. Tema autorifilmid on võitnud auhindu suurtel ja väikestel rahvusvahelistel dokumentaalfilmide festivalidel.
Reede õhtul alates 19:00 kuni kontserdi lõpuni ning laupäeval 10:00–18:00 on Lihula mõisas avatud juba legendaarseks saanud kohalik koogikohvik. Sel aastal on lisaks magusatele teostele plaanis ka soolased suupisted.
Lisaks filmilinastustele ootavad filmifestivalil ka põnevad õpitoad. Räägime kohtumistest metsloomadega, õpime elutähtsaid sõlmi, teeme käsitööd ja paneme oma nutikuse proovile. Samuti tutvume uute põnevate lauamängudega ja käime läbi loodusharidusliku põgenemistoa. Õpitoad on sobilikud erinevas vanuses lastele, noortele ja ka hingelt noortele.
Laupäeval, 19.09 kell 19:00 algaval auhinnatseremoonial kuulutatakse välja festivali žürii poolt auhinnatud filmid. Pärast tseremooniat linastub Grand Prix võitnud film. Kõiki võidufilme näidatakse taaskord pühapäeval Lihula Kultuurikeskuse teatrisaalis.
Kolmapäeval, 16.09 kell 19:00 toimub Lihula Kultuurikeskuse teatrisaalis 18. Matsalu Loodusfilmide Festivali avamine. Festivali avafilm on sel aastal "Ood armastusele – äpiga ahv".
Sel aastal ootame haridusprogrammis osalema õpilasi igas vanuses, algkoolist abiturientideni. Alg- ja põhikoolile sobivad linastused ja töötoad toimuvad kolmapäeval ning gümnaasiumiastmele sobivad tegevused neljapäeval. Osavõtt on tasuta, kuid palume õpilasgrupid eelregistreerida.
18.09 kell 18:00 toimub Lihula Kultuurikeskuse teatrisaalis filmi "Mees metsast" ("Backwoodsman") maailma esilinastus. Film jutustab loo ühe noorema põlvkonna metsamehe Mati Sepa elust ja arvamistest ning sellest, mis toimub Eesti metsades. Esilinastusel on kohal režissöör Maaja Hallik ja peategelane Mati Sepp.
Sel aastal toimub MAFFil esmakordselt mälumäng! Ajusid saab ragistada Karuse Mälumänguklubi eestvedamisel Lihula mõisas reede (18.09) õhtul kell 19.00, enne õhtust festivalikontserti. Osalemine toimub meeskondades.
Lihula mõisas astub reedel, 18. septembril kell 20.30 kontserdil üles ansambel Suits ja Kool ehk Janne Suits (rootsi nyckelharpa, laul) ja Kristi Kool (eesti lõõtspill, laul). Ansamblit inspireerib traditsioonilise tantsumuusika mängimine: peamiselt eesti lõõtsa, rahvakandle ning viiuli repertuaar, sekka ka vanu laule elust ja armastusest.
Neljapäeval, 17.09 kell 19:30 toimub Salevere loovkojas Keskkonnaameti vastuvõtt, kus tänatakse filmitegijaid.

Toetajad

Lihula Gümnaasium · Lihula Raamatukogu · Lääneranna Noortekeskus